تاریخ انتشار: یکشنبه 1403/12/19 - 08:13
کد خبر: 531922

در نشست فوق‌العاده وزرای خارجه سازمان همکاری اسلامی مطرح شد؛

نشست جده/ از تلاش برای جلوگیری کوچ اجباری مردم غزه تا رایزنی‌ها در حاشیه

 نشست جده/ از تلاش برای جلوگیری کوچ اجباری مردم غزه تا رایزنی‌ها در حاشیه

عراقچی پس از شرکت درنشست جده با تعدادی از وزرای خارجه به رایزنی درباره اوضاع جاری در غزه و طراحی‌های خطرناک علیه مردم این باریکه و همچنین مناسبات دوجانبه پرداخت. وی درحاشیه این نشست با فیصل بن فرحان،بدر البوسعیدی، بدر عبدالعاطی، هاکان فیدان و محمد‌علی النفطی وزرای خارجه عربستان سعودی، عمان، مصر، ترکیه و تونس دیدار و گفت‌وگو کرد. وزرای خارجه ایران و عربستان سعودی در حاشیه این اجلاس بر ضرورت اهتمام جهان اسلام برای جلوگیری از کوچ اجباری مردم غزه تأکید کردند.

به گزارش گروه بین‌الملل«خبرنامه دانشجویان ایران»؛ وزیر امور خارجه ضمن شرکت در نشست فوق‌العاده وزرای خارجه سازمان همکاری اسلامی درباره اوضاع جاری در غزه و طرح‌های مطرح شده برای کوچاندن اجباری ساکنان که به پیشنهاد ایران در جده برگزار شد، بر تداوم تلاش‌ها برای اخراج رژیم صهیونیستی از سازمان ملل تأکید و هر اقدامی که با هدف تغییر بافت جمعیتی و فرهنگی فلسطین اشغالی صورت گیرد را به صراحت محکوم کرد.

عباس عراقچی ازحاضران دراین نشست خواست دفترسازمان همکاری اسلامی درنیویورک راموظف کنندتا پیش‌نویش قطعنامه‌ای حاوی محکومیت و رد هرگونه طرحی متضمن جابه‌جایی فلسطینیان را برای بررسی و تصویب به مجمع عمومی سازمان ملل متحد ارائه دهد. ارسال فوری کمک‌های انسان دوستانه به مردم غزه با ایجاد یک کارزار بین‌المللی برای بازسازی غزه با پیشگامی سازمان همکاری اسلامی از دیگر مواردی بود که عراقچی به آن اشاره کرد. اجرای برنامه بازسازی اقتصادی برای فلسطین و به‌ویژه غزه و تداوم تلاش‌ها برای اخراج رژیم اسرائیل از سیستم سازمان ملل متحد هم در این نشست از سوی عراقچی مطرح شد. عراقچی همچنین با بیان این‌که فلسطینیان دارای حق ذاتی و غیرقابل خدشه برای دفاع از خود ومقاومت در برابر اشغال و تجاوز هستند، تصریح کرد: این حق درحقوق بین‌الملل به رسمیت شناخته شده و به تأیید هیچ قدرت خارجی  نیازی ندارد.
‌  
حمایت از قطعنامه همراه با تحفظ

رئیس دستگاه دیپلماسی ایران با تاکید بر تردیدناپذیر بودن حمایت همیشگی دولت و مردم جمهوری اسلامی ایران از فلسطین از پذیرش همراه با تحفظ قطعنامه این اجلاس از سوی آن گفت. به گفته عراقچی اولین تحفظ ایران بر مفاد این قطعنامه به شرح زیر است: ضمن احترام به نظر برخی کشورهای دوست درباره راه‌حل دو دولتی، جمهوری اسلامی ایران همچنان بر این باور است که این راه‌حل منجر به تامین حقوق مردم فلسطین نخواهد شد. از نظر ما تنها راه قابل قبول یک دولت دموکراتیک و نماینده همه ساکنان اصلی فلسطین است. از این رو ما خود را از همه بندهایی که در قطعنامه حاضر به این مفهوم اشاره دارند منفک می‌کنیم.

عراقچی تحفظ دوم ایران را این طور عنوان کرد که پیوستن به متن قطعنامه نمی‌تواند تلویحا یا صراحتا به هر طریقی به عنوان شناسایی رژیم صهیونیستی تعبیر شود.‌به گفته عراقچی تحفظ سوم ایران به شایستگی مردم فلسطین برای بهره‌گیری از همه ابزارهای لازم برای تحقق حق غیرقابل انکار خود برای تعیین سرنوشت و آزادسازی خود از اشغال استعماری مربوط می‌شود و وفق حقوق بین‌الملل، وظیفه ایران و حضار حمایت از چنین خواسته‌ای است. پس ایران به طور اصولی حمایت خود را از هر توافق ملی فلسطینی که بین مردم فلسطین به دست آید، اعلام می‌کند.

ضرورت خروج کامل اسرائیل از تمامی اراضی اشغالی فلسطین؛ لزوم پایبندی اسرائیل به توافق آتش‌بس دائم و پایدار در نوار غزه و همچنین بازگشایی گذرگاه‌ها، رد قاطع و مقابله با طرح جابه‌جایی مردم فلسطین به صورت انفرادی یا دسته‌جمعی به داخل یا خارج از سرزمین‌شان یا جابه‌جایی اجباری، تبعید یا اخراج آنها تحت هر شرایطی و تلقی آنها به عنوان پاکسازی قومی و نسل‌زدایی، درخواست تشکیل صندوق بین‌المللی برای حمایت از کودکان یتیم در نوار غزه، ممنوعیت صادرات و انتقال تسلیحات و مهمات به اسرائیل، تلاش برای توقف شرکت رژیم اسرائیل در مجمع عمومی سازمان ملل و ... از جمله مواردی بود که در قطعنامه نشست به آن اشاره شد.

در این قطعنامه همچنین به لبنان هم اشاره‌ و بر اهمیت اجرای آتش‌بس در لبنان و ضرورت خروج کامل از لبنان به مرزهای شناخته شده بین‌المللی تأکید شد. تأیید رفع تعلیق عضویت سوریه در سازمان همکاری اسلامی از دیگر مواردی بود که در این نشست تصویب شد. در همین ارتباط کاظم غریب‌آبادی، معاون وزیر خارجه گفت: هیأت ایرانی در این خصوص با تبیین مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران ابراز امیدواری کرد این اقدام به ارتقای صلح و ثبات و امنیت در سوریه کمک کند و به تاسیس یک دولت فراگیر که منافع کلیه مردم سوریه را تامین و محترم شمارد، بینجامد.

 رایزنی‌ها در حاشیه نشست جده

عراقچی پس از شرکت درنشست جده با تعدادی از وزرای خارجه به رایزنی درباره اوضاع جاری در غزه و طراحی‌های خطرناک علیه مردم این باریکه و همچنین مناسبات دوجانبه پرداخت. وی درحاشیه این نشست با فیصل بن فرحان،بدر البوسعیدی، بدر عبدالعاطی، هاکان فیدان و محمد‌علی النفطی وزرای خارجه عربستان سعودی، عمان، مصر، ترکیه و تونس دیدار و گفت‌وگو کرد. وزرای خارجه ایران و عربستان سعودی در حاشیه این اجلاس بر ضرورت اهتمام جهان اسلام برای جلوگیری از کوچ اجباری مردم غزه تأکید کردند. عراقچی در دیدار با همتای عمانی خود در جده گفت که ایران هیچ محدودیتی برای گسترش روابط با عمان قائل نیست. البوسعیدی هم اراده رهبران عمان برای ارتقای روابط دوجانبه در همه حوزه‌های مورد علاقه دو کشور را مورد تأکید قرار داد.

وزرای خارجه ایران و مصر هم در دیدارشان هرگونه طرح متضمن کوچاندن اجباری مردم غزه و پیشبرد توطئه پاکسازی قومی و امحای فلسطین را به صراحت رد کردند. 
   
عراقچی به فیدان چه گفت؟

عراقچی در دیدار با هاکان فیدان، همتای ترکیه‌ای خود در جده مسئولیت حاکمان جدید سوریه برای صیانت از امنیت و جان همه گروه‌ها و اقشار مردم سوریه را یادآور شد و گفت: ناامنی و بی‌ثباتی در سوریه فقط به نفع رژیم صهیونیستی و باعث سوء‌استفاده گروه‌های تروریستی و افراطی خواهد بود. وزرای خارجه ایران و تونس در حاشیه نشست جده خواستار اهتمام جدی همه کشورهای اسلامی برای جلوگیری از کوچاندن اجباری مردم غزه، بازسازی این باریکه و مؤاخذه و محاکمه مقامات رژیم صهیونیستی به دلیل ارتکاب جنایات نسل‌کشی و جنایات جنگی شدند.

گزارش از محمد جهاد 

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
کالابرگ گروه اول فردا شارژ می‌شود
قهرمانی دانش‌آموزان ایرانی در مالزی
زنی که صدای خاموش ایران را زنده کرد
از استالینگراد تا هرمز؛ روایت شکست متجاوزان
وقتی «رساندنِ نفت» از خودِ «نفت» گران‌تر می‌شود!
مطالبه‌گری حق دانشجوست، آشوب نه/ اجازه نمی‌دهیم دانشگاه به سکوی آشوب تبدیل شود
حضرت مریم(س) فقط الگوی زنان نیست
احساس تنهایی می‌تواند عمرتان را ۶ سال کوتاه‌تر کند
مقام آمریکایی: به عربستان در حمله به یمن کمک می‌کنیم
برای برافراشته ماندن پرچم ایران می‌جنگیم
پیمان مکه از آغاز تعهدات دفاع مشترک برای حمایت از عربستان خبر داد
برگزیدگان بخش‌های فیلم کوتاه و بین‌الملل جشنواره کودک معرفی شدند
ادعای دوباره ترامپ درباره گفتگو با ایران
ونس: سندی درباره ارتباط ایران با حادثه فلای‌دبی وجود ندارد
هوش مصنوعی مهارت‌های سینما را بازتعریف می‌کند
یک شهید و چند زخمی در حملات پهپادی رژیم صهیونیستی به غزه
قالیباف: قفقاز نباید به محل رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های خارجی تبدیل شود
صادق: طی دو هفته ضوابط احداث پناهگاه بازنگری می‌شود
سرلشکر رضایی: خطای بعدی دشمنان، غافلگیری‌ بزرگتری برای آنها در پی دارد
هشدار انگلیس درباره اخراج دیپلمات‌های صهیونیست از لندن
آیین گرامیداشت پرچم مقدس ایران در دانشگاه شریف +عکس
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top